Несъстоялият се свекър на Лейди Даяна бил сериен изнасилвач

Покойният бивш собственик на луксозната верига „Хародс“ Мохамед ал Файед е извършвал изнасилвания и сексуални посегателства на свои служителки. Оплаквания за поведението му е имало и преди, но полицейско разследване не доведе до изправянето му пред съд. Сега обаче повече от 20 жени разказаха историите си пред BBC.

Те са станали жертва на посегателства и физическо насилие в Лондон и Париж. Те са се съгласили да говорят пред BBC без ангажимент да разкриват истинската си самоличност. 

Говорят жертвите на Ал Файед

„Той се опитваше да ме изнасили месеци наред. Веднъж успя да ме накара да отида в един от апартаментите му и ме бутна на леглото. Бях шокирана и не смеех да мърдам. Тогава той беше на 79 години“, разказа бивша служителка.

„Не бях вкъщи, по работа в Париж. Той се качи в стаята ми. Бях напълно ужасена. Опитваше се да ме целуне. Усещах го върху себе си, тежестта му. Не знаех какво да направя и започнах да ритам. Ритах, ритах, ритах, и се разкрещях. Беше ужасно“, добави друга служителка.

Вече уреждат исковете на пострадалите

Настоящите собственици на „Хародс“ заявиха, че са „напълно ужасени“ и поднесоха извинения. Още миналата година компанията започна да урежда искове от пострадали бивши служителки. 

Собствениците казаха, че не могат да върнат миналото назад, но гарантират, че никога в бъдеще няма да се повторят подобни издевателства.

Мохамед ал Файед притежаваше и управляваше „Хародс“ между 1985 и 2010 г. Той е баща на Доди ал Файед, който загина при автомобилна катастрофа в Париж заедно с принцеса Даяна. Двамата имаха връзка след развода на принцесата с принц Чарлз, настоящия крал на Великобритания, и дори се твърдеше, че са сгодени.

Милиардерът почина в началото на септември миналата година – на 94-годишна възраст.

Сподели